Samordna och utveckla ”Växjö Sommar 2020”

Posted on

Pressmeddelande
Växjö, 2020-04-27

Sommaren som nu närmar sig kommer på flera sätt bli annorlunda och fler svenskar och växjöbor än vi är vana vid stannar sannolikt kvar i Sverige och planerar att hemmestra. Det blir därför extra viktigt att det finns saker att göra i Växjö kommun som följer de råd och riktlinjer som folkhälsomyndigheten medger. Detta för att människor ska må bra och inte isoleras mer än nödvändigt men också för att det är en viktig period för företag i kommunen som verkar inom kultur, upplevelse och turism-branschen och kan innebära en nystart för flera.

Vi vet inte riktigt vad vi står inför men vill vara förberedda och Blågröna Växjö kommer därför att ge kommunchefen i uppdrag att samordna, anpassa och marknadsföra kommunens sommaraktiviteter och evenemang i samarbete med berörda förvaltningar och näringslivet i Växjö kommun.

Växjö med omnejd erbjuder många mindre evenemang, aktiviteter, restaurangupplevelser i toppklass och framför allt en inbjudande natur som samtliga kan locka både Växjöbor och tillresande. Sommaren 2020 blir det extra viktigt att kommunicera och marknadsföra dessa och visa upp Växjö kommun som en plats som erbjuder mycket under sommaren, menar Jon Malmqvist, ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Kommunen har en bra plattform i upplev.vaxjo.se och sociala medier som kan användas för att kommunicera ut och marknadsföra Växjö kommun som en plats som erbjuder ett brett utbud av upplevelser under sommaren. Den här sommaren blir det extra viktigt att lyfta fram alla upplevelser som går att ta del av så att vi hjälpa våra företagare och tillgängliggöra kulturupplevelser anpassade efter rådande situation.

För mer information och intervju
Jon Malmqvist (KD), ordförande i kultur- och fritidsnämnden
073-991 86 19, jon.malmqvist@vaxjo.se

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

© Blågröna Växjö 2020